top of page

Hvordan montere vri-lås på en veske?

Her følger en kort beskrivelse av hvordan du kan montere en veskelås av vri-om-type.

I butikken har vi flere modeller veskelåser, i ulike farger, f.eks. sølv, Under ser du en av modellene, først i deler og så ferdig montert :)
  1. Vi begynner med å gjøre klar og montere låsdelene som hører til "lokket" på gjenstanden, dvs. den delen som befinner seg øverst, når de to delene er låst sammen.

    1. Vi må skjære ut ett rektangulært hull, som samsvarer med hullet i del 2 på det øverste bildet. Mål veskedelen/lokket låsen skal monteres på, slik at låsen blir plassert der du ønsker, f.eks. i midten, nede på lokkdelen.

    2. Plasser del to, den ovale metalldingsen med ett rektangulært hull, nøyaktig på det stedet du ønsker å plassere låsen.

    3. Tegn så inni firkanten/det rektangulære hullet. Sjekk igjen at plasseringen er riktig. Kutt så langs linjene du har tegnet med en spiss og skarp saks, en tapetkniv eller lignende. Legg gjerne malen/del to over firkanten du har tegnet og press den ned, mens du skjærer. på den måten kan du hindre at kniven "klipper" og du kutter lenger enn du hadde tenkt.e. Når du har skåret ut hullet, plasseres del 1, på det øverste bildet på fremsiden av lokket, og malen, del 2 plasseres på baksiden av lokket. Så presser du de to små "ørene" ut til siden, slik at låsdelen monteres fast i lokket

  1. Her er baksiden av lokket


Fremsiden ser nå slik ut

2. Nå skal underdelen, som ofte består av fremsiden av "kroppen" på selve vesken, esken, kofferten eller hva det måtte være. Legg først lokket på plass, slik at det henger eller ligger der det hører til når gjenstanden er lukket. Sett så noen små merker i hjørnene, en tynn strek rundt hele hullet, eller eventuelt i midten av hullet på lokkdelen, helst med en tusj/blyant der avmerkingen lett kan fjernes etterpå. Du tegner altså på veskekroppen, gjennom hullet i lokket.

Finn så frem del 3, den ovele delen med to horisontale hull. Legg den over merket du har tegnet, og tegn igjen, denne gangen to streker i de horisontale hullene.

Denne gangen skal det ikke skjæres ut en firkant/rektangel, det er kun de to strekene som skal kuttes forsiktig gjennom vesken/gjenstanden.


Finn så frem del 4, delen med vrilåsen på. Stikk de to lange "ørene" gjennom de to sprekkene du har skåret/klippet ut, slik at de stikker ut på innsiden av vesken. Finn så den ovale delen, del 3 og monter ned over "ørene" som stikker ut, på innsiden av vesken. Brett så ørene ut til siden,Innsiden av gjenstanden vil se slik ut. Ønsker du å fiksere/skule låsen kan du sy eller lime ett stokke stoff eller annet materiale over låsens bakside.Låsen vil se slik ut fra utsiden når den er ferdig montertFra utsiden med lokket nede, i låst posisjon ser det nå slik ut! Det ser jo ganske proft ut :DGod påske fra oss i Vinylhobby :)
20 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page