top of page
NecchiLogo1628597741_scaled.png

Symaskiner

Brother Logo Blue_edited.jpg

Kjøper du ny symaskin hos oss får du opplæring i maskinens funksjoner i vår butikk, eller via tlf./videosamtale.

 

 Vi tilbyr også gratis service på symaskiner fra Necchi i 5 år

 

Maskinen må leveres og hentes på vårt verksted i Mysen, den kan eventuelt sendes i orginal embalasje😊

Hvordan velger du rett symasin til ditt behov?

Ta kontakt, så hjelper vi deg :)

En liten innføring i de vanligste symaskintypene :

 

 

Vanlig symaskin:

Syr rettsøm og siksakk, mange vanlige symaskiner har i tillegg flere ulike nytte- og dekorsømmer. Man kan få både mekaniske og elektroniske varianter av vanlig symaskin. 

Cover maskin/coverstitch

 Bruker oftest 2-3 nåler og en griper/undertråd. Noen covermaskiner har også topstitch, en dekorsøm som vises på rettsiden av stoffet.

Covermaskinene brukes til å legge opp plagg, mange bruker dem også til å sy på kantbånd ved hjelp av ett kantbåndsapparat. En vanglig symaskin utstyrt med en tvillingnål, kan også brukes til coversøm.

Der finnes også kombinerte maskiner som har både overlockfunksjon og coverfunksjon. Dette er kjekt hvis man f.eks har lite plass siden man får to maskiner i en. Mange synes liker imidlertid å ha en maskin av hver, siden det kan ta litt tid å skifte fra den ene funksjonen til den andre.

Coversømen er også elastisk og egner seg derfor også til å sy i elastiske stoffer

 

 

 

Overlockmaskin

Bruker oftest 2 nåler og har 2 gripere/undertråder. Maskinen syr rettsøm, kaster over og kutter stoffet i en operasjon. Sømmen er elastisk og egner seg til elastiske stoffer. Prisene ligger på fra rundt 4 000 kr og oppover

Broderimaskiner:

Maskiner som kan brodere. Stoffet festes i en ramme og maskinen programeres til å sy ønsket søm, eller man kan frihåndsbrodere. De fleste maskiner til hjemmebruk, har en overtråd, og man må dermed bytte tråd for hver farge man skal benytte i broderiet. Broderimaskiner kan man få i alle prisklasser! Fra ca 10 000 kr til over 100 000. 

Det finnes også kombinerte broderimaskiner. Dvs at maskinen kan brukes som vanlig maskin i tillegg til å brodere med, hvis man tar av rammen og annet utstyr beregnet på brodering. Kombimaskinene er oftes en del dyrere enn rene broderimaskiner.

Hvorfor kjøpe symaskin i en symaskinbutikk?

Noen argumenter for å kjøpe symaskin hos en symaskinforhandler, på nett eller fysiskbutikk, og ikke på supermarked, store kjedebtuikker eller lignende?

  • De aller fleste produsenter av symaskiner, har såkalte "billigmaskiner" i sitt sortiment. Det vil si symaskiner som koster fra ca 1000 til 3500kr i butikken. 
     

  • Dette er oftest maskiner som er designet for masseproduksjon, der deler, både når deg gjelder plast, elektronikk, og metall har en kvalitet der reparasjon/utskifting ikke vil lønne seg. Ryker delen etter 1/2 eller kanskje 2 år, kjøper man ny maskin. Noen av disse symaskinene har deksler som ikke kan demonteres uten å ødelegge plasten. De kan derfor ikke åpnes for å smøre/bytte deler. Maskinene kan være gode å sy på og ha mange sømmer/funksjoner men kan ofte vise seg å være en "bruk og kast vare".

  • Sy-glede kan absolutt skapes i bøtter og spann, på såkalte masseproduserte billg-maskiner, men den kan drepes like raskt som den kom, siden de ikke kan repareres, eller man har ønsker å bruke en elementær funksjon, ikke finnes, eller fungerer som forventet. Dett kan være alt fra mulighet til god sting-bredde, og lengde, transportørvandring, trykkfotjusteringsmulighet mm.

  • Hvis det er mulighet for å åpne opp maskinen, vil de fleste symaskin-reperatører takke nei til arbeidsoppdraget, da tiden han/hun bruker på å justere/reparere ikke vil svare seg i forhold til varens verdi. Deler til maskinene kan også være svært vanskelig å skaffe, siden forhandlere og reparatører har fokus på å ha deler og tilbehør til maskiner de selv går god for kvalitetsmessig, og dermed har i eget sortiment.

  • Står du fast med noe når det gjelder din symaskin? Der det sjelden butikkpersonalet i dagligvare/supermarked/el.butikker har kunnskap nok innen symaskiner, ulike modeller og søm, til å kunne hjelpe deg videre, mens de fleste fag-handlere har god kunnskap og på som en av sine hovedoppgaver å informere og gi råd i forhold til produkter som er kjøpt hos dem, slik at du blir fornøyd og har god nytte av produktet.

  • De fleste fag-handlere tilbyr service/vedlikehold/reparasjon lokalt, eller har avtale med en reparatør i området, mens garantisaker og reparasjon av maskiner som ikke er kjøpt i faghandelen,  oftest på sendes langt, ofte til utlandet når problemer oppstår. Vanlig service og vedlikehold er vanligvis ikke ett tilbud til deres kunder.

Det finnes symaskiner å få kjøpt i ett stort spenn av kvaliteter og prisklasser! I de aller fleste tilfellene, gjenspeiler prisen kvaliteten på varen, f.eks. når det gjelder brukervenlighet, holdbarhet og mulighet for reparasjon

Masseproduserte symaskiner som selges i stormarkeder og andre ikke spesialiserte butikker, er ofte laget av billigere deler av en kvalitet som ikke er ment å vare lenge. De er laget for bruk og kast av billigst mulige materialer

 

Mange er fornøyd med slike maskiner,  den dekker deres behov og forventning. Mange opplever imidlertid at slike maskiner raskt kommer til kort. Forventinger som ikke blir innfridd, fører ofte til frustrasjon og gleden av å sy kan bli helt borte :(. 

Symaskiner som er produsert for nisjemarkedet, de fremstilles for å tilfredsstille brukernes ofte gjennomtenkte behov,  og deres høye krav til kvalitet og funskjoner. Symaskinene selges av symaskinforhandlere som tilbyr kundene hjelp og oppfølging i forhold til varen de kjøper.

 

Ett og samme symaskinmerke kan tilby både billigmaskiner og kvalitetsmaskiner, det kan derfor være vanskelig å skille kvalitet fra kvantitet.

                                                                                                 

I forhold til kjøp av symaskin, handler mye om forventninger og hva den enkelt tenker å bruke maskinen til!

Beskrivelse av ulike symaskinfunksjoner
Kommer
 

Vanlige symaskiner - husholdning symaskiner

bottom of page