top of page
a1Vinylhobbt-Mysen-Stoff-og-Symaskiner-LOGOa_edited.jpg

Informasjon om klesvinyl - Heat Transfer Vinyl -HTV
 

a1Vinylhobbt-Mysen-Stoff-og-Symaskiner-LOGOa_edited.jpg

Sidemeny

- VINYLHOBBYs  Smooth HTV -   

Vår egen klesvinyl

- en populær vinyl som superenkel å weede (=fjerne overflødig vinyl etter skjæring). Den festes lett til klær og sitter i vask etter vask.

 

Ulike varianter av HTV - Klesvinyl med utganspunkt i vår egen VH HTV:

VH Smooth Standard: Denne er tynn og fin å jobbe med. Dette er glatt vinyl som er fleksibel og brukes blant annet på baksiden av fotballdrakter etc. Denne kan også festes i flere lag.

VH Smooth Mønstret: har samme kvalitet som Smooth Standard, men har mønster, for eksempel cameo, ruter, striper mm.

VH Glitter HTV er tykkere enn Smooth. Det er en stabil vinyl med et vakkert glitterspill. Tykkelsen «løfter» vinylen og gir en flott visuell effekt og unik stil til ulike design/logoer/symboler. VH Glitter gir en fantastisk "bling følelse

  • I tillegg har vi VH Pearskinn som er en tynnere metallic HTV med en perfekt kombinasjon av glitrende effekter som gir  fantastisk, eksklusiv finish.

Perleskinn er en elastisk vinyl som er veldig lett å plukke/weede og kutte, myk og glatt.av Holo glitter. Disse har, i tillegg til vanlig glitter overflate, et unikt fargespill.

  • Flere av Hologram foliene har også flotte glittereffekter, bl.a. VH Hologram ORANGE glittrende (ensfarget Hologram), VH Gullkrystall Hologram, men ett flott krystallglitter og VH Hologram Regnbuestriper. Dette er tynne varmeoverføringsfolier som gir iønenfallende skinnende glittereffekter, samtidig som de er lette å arbeide med

 

VH Hologram  har et unikt fargespill og gir morsomme og unike uttrykk. Noen varianter har fantastiske skimrende effekter, mens andre gir en mer dempet, men allikevel en oppsiktsvekkende og spesiell «levende»  kontrast til plagget den er presset på. Fargespillet i Hologram endrer seg ettersom hvordan lyset faller og i hvilken vinkel man ser designet fra. Hologram har lite fleksibilitet og bør ikke festes på stoff med mye stretch.

VH Flex Folie er en myk metallisk folie.  Den har en god elastisitet, er motstandsdyktig mot riper, er tynn med brilliante metalliske farger som egner seg svært godt på plagget.  Den passer godt til bomullsplagg, tåler vask godt og er svært lett å kutte og weede. VH Flex folie kan produseres både med mønster og ensfarget.

VH – Metalic  er speilende folie som gir en nydelig metallisk finish. Denne  skinnende glansen gir logoer, bokstaver og andre design plagget den trykkes på en flott eksklusivt preg.

VH Lyser i mørket er polyuretanbasert lysende vinyl som lar deg skape et enestående utseende i mørket. Det gjør designet ditt til en fantastisk effekt med en langvarig glød og er en perfekt løsning for å skille deg ut i mørke omgivelser. 

VH Skifter farge i sollys /UV sensitiv HTV gir en spesiell effekt i UV og sollys. Innendørs ser vinylen ut som vanlig hvit HTV, men så snart vinylen utsettes for UV/ sollys, vil den unike vinylen vise sine "ekte" farger.

VH - Refleks HTV er godkjent iht EN.541 for bruk på arbeidstøy. Denne premiumvinylen er fleksibel og lett å jobbe med og sikrer deg godt gjenskinn under påvirkning av lys, på mørke dager. Tilgjengerlig i sølv, hvit, og sort, men flere farger vil trolig komme etter hvert. Vår reflex HTV er konstruert med mikroskopiske glassperler innebygd i materialet for å lyse opp de mørkeste forhold. 

 

VH - Flock Dette er en litt tykkere variant med en pusete overflate som kan minne om semsket skinn som vanligvis brukes til moteklær. Den er enkel å kutte og weede/plukke og gir en flott effekt til både bokstaver/tall, logoer og andre design.

 

VH Brick er en tykk HTV gjør at designet får en kubisk/klosseffekt da det hever seg over tekstilet det trykkes på. VH Brik  skiller seg ut visuelt p.g.a. denne 3 dimensjonale effekten. 

VH Puff HTVer en polyuretanbasert skummende vinyl slik at vinylen ekspanderer under  oppvarming. Du kan skape et unikt utseende med en myk tekstur. Det gir designet  en oppblåst effekt, og skaper et mer luksuriøst utseende sammenlignet med et flatt design.

Logo1-kvadrat-orange.png
IMG_9246.jpg

HTV - Klesvinyl

HTV er en fellesbetegnelse for vinyl til klær og tekstiler. Disse overføres til tekstiler med varme og godt press. F.eks. en varmepresse..

HTV / klesvinyl finnes i mange farger og varianter.

For å dekorere ett plagg/tekstil med vinyl, trenger man HTV/Klesvinyl, kuttemaskin med kniv og matte, weeding tools/plukkeverktøy, varmebestandig tape, teflonark/teflonputer og en varmepresse

 

Slik dekorerer man ett plagg med HTV/klesvinyl:

Ønsket motiv / tekst designes eller kopieres inn på en PC til f.eks. programet "Silhouette Studio" eller direkte til en Scancutskjerm.

Før motivet sendes til kutting, må det speilvendes

Motivet  kuttes så ut i HTV-vinyl på kuttemaskinen. Detter weedets / plukkets  oveskudds-vinyl bort og motivet kommer frem. HTV vinylen plasseres på plagget og tapes fast med varmebestandig tape, før det presses i ett bestemt antall sekunder.  Etter varmepressing, fjernes det tynne plastlaget HTV er dekket med.

 

Hettegensermedbeskr_edited.jpg
Varmepresse.jpeg

Varmepresse er ett verktøy som brukes til å presse HTV/klesvinyl eller sublimeringstrykk på ett stoff vha hardt press og sterk varme over en viss tid.

Ingen produkter

bottom of page